IC Holding Surdurulebilirlik
İbrahim Çeçen Vakfı’ndan Gastronomi Öğrencilerine Burs Sağlayacak Kitap

IC İçtaş İnşaat tarafından desteklenen İbrahim Çeçen Vakfı, Çeşme Yarımadası'nın zengin kültürel mirası ve gastronomik değerlerinin yer aldığı "Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" kitabını okuyucularla buluşturdu. Antik Çağ'dan günümüze, bölgenin kültürünü var eden uygarlıklara bir saygı duruşu niteliğinde olan kitap; Çeşme Yarımadası’ndaki yemek kültürünün tarihsel kökenleri, bölge mutfağının temel özellikleri, biyolojik çeşitliliği ve bölgeden doğan lezzetler olmak üzere dört ayrı bölümden oluşuyor. 

“Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler”de, mutfak kültürünün oluşmasında "olmazsa olmazlar" olan coğrafya, sosyoloji, göç ve inancın bölgedeki etkileri detaylı bir şekilde yer alınıyor. Bölgeye özgü otlar, çorbalar, zeytinyağlılar, mezeler ve tatlılar gibi birçok eşsiz lezzet ve bu lezzetleri yaratan uygarlıklar farklı yönleriyle anlatılıyor. Kitaba, Beril Ateş’in bölgenin tarihini özetleyen özel illüstrasyonu da ayrı bir renk katıyor.

Kitabın satışından elde edilen gelirle İbrahim Çeçen Vakfı tarafından gastronomi öğrencilerine burs verilecek ve İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı’nın (BORSAV) gastronomi kültürünün sürdürülmesine ilişkin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları desteklenecek.