IC Holding Surdurulebilirlik
IC Holding CEO’su Murad Bayar: “Sürdürülebilirlik global oyunun kuralı haline geldi”

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yeşil İş Zirvesi, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ana sponsorluğunda, kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti. "Dönüşüm için Aksiyon, Birlikte, Şimdi, Daha Hızlı” temasıyla düzenlenen zirvede; yeni mevzuatlar, yol haritaları ve finansmana dikkat çekilirken, tüm sektörlerde yeşil dönüşümün aciliyetinin altı çizildi.

IC Holding CEO’su Murad Bayar, 10 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen "Dönüşüm için Aksiyon, Birlikte, Şimdi, Daha Hızlı” temalı açılış oturumunda düzenlenen panelde Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç’in sorularını yanıtladı.

Konuşmasında sürdürülebilirliğin global oyunun kuralı haline geldiğini vurgulayan Murad Bayar, “Yeşil dönüşümün maliyet olarak görülen kısmı aslında bir yatırım. Dünya yeşil dönüşüm için bir altyapı yatırımına girişmiş durumda. Konuya bu bakış açısıyla yaklaşırsak yeşil dönüşümün özel sektöre sunacağı fırsatları da yakalayabiliriz. Net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için sürdürülebilirliğe yapılan yatırım maliyetinin gelişmiş ülkelerin ekonomisinde önemli bir yeri var ve bu maliyete katlanıldığı için yeşil dönüşüm hızlanacak” dedi.

Doğru iş birlikleri ve sağlıklı veri yönetiminin sürdürülebilirlik çalışmalarının başarısı için büyük önem taşıdığını belirten Bayar sözlerine şöyle devam etti; “Sürdürülebilirliğin genç insan kaynağını bünyemize katmak, beklentilerini karşılamak için de öneminin arttığını görüyoruz. Merkezi sürdürülebilirlik yönetim sistemimiz, yönetişim yapımız ve Sürdürülebilirlik Takımımız ile Gelişimin Etkisi stratejimizi verimli bir şekilde uyguluyoruz. Bu yıl 2030 ve 2053 yılları için karbon azaltım planlarımızı ortaya koymayı, turizm ve inşaat sektörlerinde derinleşme çalışmaları yürütmeyi ve stratejimizi tedarik zincirimize Uçtan Uca Sürdürülebilirlik projemizle aktarmayı hedefliyoruz.”

Sn. Murad Bayar’ın konuşmasının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=wzNY1gWF5Cs