IC Holding Surdurulebilirlik
IC Holding ICCI 2023’te “Sanayide Enerji Verimliliği Odaklı Büyüme” paneline katıldı

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding (IC Holding), enerji sektöründe gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik ve verimlilik çalışmalarını ICCI 2023 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nda gerçekleşen panelde katılımcılarla paylaştı.

EYODER Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü moderatörlüğünde gerçekleşen “Sanayide Enerji Verimliliği Odaklı Büyüme” paneline IC Holding Kurumsal Yönetişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Burak Işık ile birlikte İstanbul Sanayi Odası – İSO Çevre ve Enerji Şubesi Müdürü Erbil Büyükbay, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve Barry Callebaut Group Bakım Müdürü & Enerji – Sıfır Etki EEMEA Küme Lideri Murat Gümüşel katıldı.

Panelde yaptığı sunumda kaynakların verimli kullanımına ve yeşil enerji yatırımlarına dikkat çeken Burak Işık, “1,5oC hedefi sürdürülebilir enerji arzını aciliyet haline getirdi. Yükümlülüğü bulunmayan işletmelerin de enerji yönetim sistemi kurması ve bunun için teşvik edilmeleri büyük önem taşıyor” dedi.
Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim kapsamında IC Holding ve Grup Şirketleri’nde gerçekleştirilen enerji verimliliği projelerini paylaşan Burak Işık, iklim krizi ile mücadele ve düşük karbon ekonomisine geçiş için gelecek dönemli enerji yönetim hedeflerini vurguladı. Döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliğine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin düzenlenmesine destek olduklarını ifade eden Burak Işık, IC Holding olarak 2027 yılına kadar yenilenebilir enerji kurulu gücünü 1.000 MW ve üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

ICCI 2023 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı, bu yıl 27’nci kez İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile Sektörel Fuarcılık ve Kojentürk Derneği tarafından, 24-26 Mayıs 2023’te sektör paydaşlarını bir araya getirdi.