IC Holding Surdurulebilirlik
Cumhuriyetin 100. Yılı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ‘Cumhuriyet Kadınları Koşusu’yla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen "100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde gerçekleştirildi. ‘Her adımımız iyilik için’ sloganıyla gerçekleştirilen koşu etkinliğinden elde edilen gelirler Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağışlandı.

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. A Millî Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın işaretiyle başlayan ve yalnızca kadınların katıldığı Cumhuriyet Kadınları Koşusu, bir spor faaliyeti olmasının ötesine geçerek ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ ilkesine dikkat çekti.  Etkinlikten elde edilen gelirler Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağışlandı.

“Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü" temasıyla düzenlenen "100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu" sabahın erken saatlerinde başladı ve spor eğitmenlerinin sahne dersleri ve Cumhuriyet Bandosu ile renklendi. 5 kilometre olarak gerçekleşen koşuya 3 bin 186 kayıtlı koşucu katıldı. 

“Cumhuriyet sayesinde hayallerimi gerçekleştirdim”

Cumhuriyetin, kadınların kendini keşfetme potansiyellerinin farkına varıp hayaller kurabilme ve en önemlisi bu hayalleri gerçeğe dönüştürme imkânı sağladığını söyleyen Eda Erdem, “Cumhuriyet, kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için eşsiz bir zemin oluşturuyor. Ben de bir kadın sporcu olarak, Cumhuriyet sayesinde hayallerimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

“Cumhuriyetimizin değerlerini yüceltiyoruz”

Ödül töreninde konuşan IC İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, “Cumhuriyetin 100. yılında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde gerçekleşen bu özel koşu, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin değerlerini yücelten ve geleceğe taşıyan unutulmaz bir anıdır. Kadınlarımız, Cumhuriyetin verdiği güçle, bilimde, sporda, sanatta tüm dünyaya adımızı duyuruyor. Bu etkinlik, Cumhuriyet ve kadınlar arasındaki ayrılmaz bağı bir kez daha vurguluyor. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Kadınları!” ifadelerini kullandı.

“Bir sevgi, umut ve coşku yürüyüşü”

IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanı Serhat Soğukpınar ise“Türkiye'nin birçok 'ilki'ne ev sahipliği yapmış bir yapı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bugün Cumhuriyetimizin 100. yılında, kadınlarımızın gücü ile Cumhuriyet değerlerini bir araya getirdi. Sadece bir spor etkinliği değil aynı zamanda bir sevgi, umut ve coşku yürüyüşü olan bu koşu, Cumhuriyetimizin 100. yılında, kazanımlarımızın en güzel temsili oldu. Hep birlikte nice 100 yıllara!” şeklinde konuştu.

Vakıflara destek verildi

IC Holding bünyesinde bulunan ICA ile IC İbrahim Çeçen Vakfı işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Beşiktaş ve Galatasaray spor kulüplerinin kadın branşları da katılım gösterdi. Etkinlikten elde edilen gelirler Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağışlandı. 

Koşunun gelenekselleşmesi amaçlanıyor

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak ve kadınların gücünü vurgulamak için bir fırsat yaratan etkinliğin, geleneksel hale getirilmesi ve İstanbul’a yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırılması hedefleniyor.