IC Holding Surdurulebilirlik
ICA ASECAP Sürdürülebilirlik Forumu’nda yer aldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun işletmecisi ICA, 23 farklı ülkeden 150’den fazla katılımcının bulunduğu ve ASFINAG ev sahipliğinde gerçekleşen ASECAP – European Association Sürdürülebilirlik Forumu’nda yer aldı.

Özel otoyol işletmecilerinin sürdürülebilirliği teşvik etme, şeffaflığı sağlayarak çevre standartlarını destekleme ve insan haklarını koruma sorumluluklarından yola çıkan ICA. ASECAP Sürdürülebilirlik Forumu’nda sürdürülebilir kalkınma ve AB Yeşil Mutabakat taahhüdü hakkında paylaşımlar gerçekleştirdi.
ICA’nın ev sahipliğinde, 18 – 20 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul Hotel Fairmont Quasar’da gerçekleşecek ve özel otoyol işletmeciliği sektörünü bir araya getirecek olan ASECAP DAYS 2023 Zirvesi, karayolu taşımacılığının gündemi, mobilite hizmetlerine eşit erişim, ulaşım altyapısının finansman ve verimliliği gibi kilit noktaları belirleyecek.

ASECAP hakkında 

1973 yılında kurulan ASECAP, Avrupa Birliği içerisinde özel otoyol işletmeciliği, ücret toplama, bakım ve onarımla ilgili düzenlemelerin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde referans kuruluş işlevi üstleniyor. ASECAP’ta her ülkeden sadece bir asıl üye olmak üzere toplam 22 ülkeden otoyol, köprü ve tünel işleticisi firmalar yer alıyor. ASECAP üyeleri günümüzde toplam 50 bin kilometreden uzun otoyol, köprü ve tünelin işletme sorumluluğunu üstleniyor ve bu ulaşım ağı, Trans- Avrupa Karayolu Ağının da (TEM) büyük bölümünü oluşturuyor.