IC Holding Surdurulebilirlik
DENK Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dil Kılavuzu yayında

IC Holding’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası ve bu politika ışığında hayata geçirilen DENK projesi kapsamında hazırlanan DENK Dil Kılavuzu yayınlandı. 

Kelimelerin gücünün aksiyonları belirlediğinin ve kadın erkek eşitsizliğinde etkisi olduğunun farkındalığıyla hazırlanan kılavuz, buna bir dur demeyi ve dilimize yerleşen yargılı kalıplara karşı bilinci arttırmayı amaçlıyor.
DENK Dil Kılavuzu’nu incelemek için tıklayınız.

DENK Projesi hakkında

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, IC Holding’in sürdürülebilirlik yönetim sisteminin kurulması ve öncelikli konuların belirlenmesi çalışmaları sonucunda Holding ve Grup Şirketlerinin odaklanacağı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından biri olmuştur. DENK projesi, IC Holding ve Grup Şirketlerinde ilgili SKA’nın güçlendirilmesi için çalışmalar yapılmasını, kurum içindeki cinsiyet eşitliği uygulamalarının büyütülmesini ve bu doğrultuda aktif rol alınmasını amaçlamaktadır. Çeşitlilik ve fırsat eşitliği, üretken ve saygıya dayalı bir işyeri ortamının ön koşulları olmakla beraber sürdürülebilir kalkınma yolundaki önemli unsurlardan biridir. İş gücünde ayrımcılığın olmadığı bir çalışma ortamı oluşturmak, IC Holding’in faaliyetlerinin her aşamasında toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratarak aktif rol almak amacıyla DENK projesi başlatılmıştır.