IC Holding Surdurulebilirlik
İş dünyasının Oscar’ı Stevie Awards’tan IC Holding’e Bronz ödül

IC Holding’in “Gelişimin Etkisi – Impact of Development” teması etrafında yürüttüğü sürdürülebilirlik faaliyetleri, 20. Stevie International Business Awards 2023’te “Achievement in Environment, Social, and Government” kategorisinde Bronz ödüle layık görüldü.

İlgili kategori kapsamında IC Holding’in Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (Environment, Social, Governance – ESG) başlığı altında düşük karbon ekonomisine geçişten atıkların azaltılmasına, çalışan refahından çeşitli ve kapsayıcı iş gücüne birçok konuda yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi.

İş dünyasının en prestijli ödül programına bu yıl 60’tan fazla ülkeden büyük ve küçük ölçekli, kamu ve özel sektör, kâr amacı güden ve gütmeyen her türden kuruluştan 3.700'den fazla kurum başvuru gerçekleştirdi.

IC Sürdürülebilirlik Takımı’na Stevie jürisinden övgü

50 yılı aşkın süredir inşaat, enerji, turizm, sanayi ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren IC Holding, tüm grup şirketleri için stratejilerini oluştururken sorumlu yatırım prensiplerini ve sürdürülebilirlik bakış açısını odağına alıyor. Bu odaktan hareketle, 2022 yılını sürdürülebilirlikte merkezileşme ve dönüşüm yılı olarak geçiren IC Holding, inşaat, altyapı, turizm, enerji ve sanayi sektörlerindeki şirketlerinin çalışmalarını bir araya getirmeyi hedefledi. Tüm strateji ve prensiplerini sürdürülebilirlik odağında tek elden yürütmek için “Merkezi Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi”ni kurdu.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, İklim Eylemi, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı konularını odaklandığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) olarak belirleyen IC Holding, kurduğu IC Sürdürülebilirlik Takımı ile Stevie Awards jürisinden de övgü aldı.

Grubun gelecek 10 yıldaki sürdürülebilirlik vizyonumuza liderlik edecek ve sürdürülebilirlik projelerini yönetecek IC Sürdürülebilirlik Takımı,  kurumsal sürdürülebilirliğin tüm grup şirketlerinde içselleştirilmesini ve çalışanların ESG konularındaki bilgi ve farkındalıklarının artmasını sağlıyor.