IC Holding Surdurulebilirlik
IC Hotels, Dünya Temizlik Günü’ etkinliğine katıldı.

IC Hotels, Dünya Temizlik Günü’ etkinliğine katıldı. 

IC Hotels, dünya genelinde Let’s Do It! Foundation tarafından organize edilen, Türkiye’de ise Let’ s Do It Türkiye koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü’nde, Aksu Kumköy Ormanı ve sahilinde gerçekleştirilen temizlik etkinliğine katıldı.

Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Kumköy Ormanı’ nda gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğine Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB), IC Hotels Green Palace, Titanic Mardan Palace, Trendy Lara, Aksu Belediyesinin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi.

Kumköy Sahili ve ormanlık alan içerisinde yaklaşık 50 gönüllünün katıldığı ve 2 saat süren etkinlikte 1,5 ton çöp toplandı. Ekinlik alanı içerisinde, başlangıç noktasından bitiş alanına kadar, çevre temizliği yapan gönüllüler için araç refakat ederek gönüllülerin eldiven, çöp poşeti ve su gibi ihtiyaçları karşılandı.

IC Hotels, her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre temizlik etkinliğine katılarak dünyanın en büyük sivil çevre hareketinin parçası olmaya devam etti.

Let’s Do It! Nedir?

Let’s Do It 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da ortaya çıkmıştır. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek ülkenin 10.000 ton çöpünü 5 saat içinde temizlemiştir. Eylemin görüntüleri bir anda yayılmış ve sonrasında tek günde temizlik modeli şaşırtıcı sonuçlarla tekrar edilmiştir.

Dünya Temizlik Günü her yıl Eylül ayının 3. cumartesi günü kutlanmaktadır. Her yıl bölge direktörlükleri ve il temsilcilikleri koordinatörlüğünde gerçekleşen Dünya Temizlik Günü etkinliği, tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülmektedir.