IC Holding Surdurulebilirlik
ICA, Ortak Yarınlar Ödüllerinde 'Yeşil Dönüşüm' Kategorisinde Ödüle Layık Görüldü

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Ortak Yarınlar Ödülleri’ne ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ ile katılan ICA, ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA, TİSK’in düzenlediği Ortak Yarınlar Ödülleri’nde, ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödüle layık görüldü. ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, Ankara’da gerçekleştirilen törende ödülü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

Projenin TİSK gibi değerli bir kurumun uzun yıllardır düzenlediği bir ödül programında ödüle değer görülmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Serhat Soğukpınar, “İstanbul’a karşı sorumluluk bilinci ile başlattığımız “İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi” ile denizlerimizi gemi kaynaklı atıklardan korumayı amaçlıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile hayata geçen projeyle, uzaktan algılama teknolojileri kullanılarak gemilerden kaynaklı kirlilik tespiti yapılması ve deniz çevresinin, kıyı şeridinin ve insan sağlığının korunması hedeflendi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yerleştirilen radar ve kameralarla Karadeniz’den Boğaz’a giriş-çıkış yapan tanker ya da gemilerin takibi gerçekleştirilebiliyor” dedi.

Kullanılan uzaktan takip sistemi dünyada ilk kez bir köprü üzerine kuruldu

Proje için kullanılan uzaktan takip sistemi, dünyada ilk kez bir köprü üzerine, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kuruldu. Proje kapsamında takip için gerekli yazılımlar vasıtasıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün kuzey cephesi sürekli olarak taranarak 2,5 kilometrelik alanda Karadeniz’den giriş-çıkış yapan gemiler takip edilerek kirlilik tespiti yapılabiliyor.